Skip to main content

Blog

Co na podzim a zimu?

SEZNAM PRODUKTŮ PRO SNADNĚJŠÍ OBJEDNÁNÍ

Vzhledem k tomu, že se mě dost mamin ptá, co bych jim z našich produktů doporučila na podzim a zimu, aby nenakoupily něco, co potom nebudou používat, udělám Vám výčet toho, co má naše rodina doma stabilně a bez čeho bychom se už neobešli.

Také to, co užíval náš synek od malička nebo alternativy toho, co máme v produktové řadě teď a čím bych ho ládovala, kdybych byla bývala už měla produkty vymyšlené. :)

PRO MIMINKA A DĚTI DO DVOU LET DOPORUČÍM

Sirup Coryza pro děti od 6. měsíců – neobsahuje rafinovaný cukr, je v něm hroznový a ovocný cukr, trošku bio citronu a velmi rychle zabírá na nachlazení.

Mast Tesařovka – je v ní Eukalyptus radiata, pro svou jemnou vůni je velmi vhodná už od miminek, mazejte pod nosánek, při kašli také na hruníček a záda a ulevíte miminku hlavně při kašli v leže. 

CORYZA SIRUP PRO DĚTI OD ŠESTI MĚSÍCŮ

MAST "TESAŘOVKA" - POUŽITÍ OD MIMINEK

PRO DĚTI OD JEDNOHO ROKU UŽ JE VHODNÝ

Sirup Alta Herba ze 14 bylin – ten je vhodný jak při nachlazení, tak na posílení imunity, 1 polévková lžíce od podzimu do jara, k tomu přikoupit rybí tuk a tam se řiďte pokyny výrobce. Od jara do podzimu dejte pauzu, ať si tělo nepřivykne.

Pokud vy nebo dítě od roku trpíte úporným kašlem, je dobrý Sirup Broncho a pokud zelenou rýmou a kašlem, tak Sirup Gravedolen  (My je střídáme.)

Sprej na nachlazení Coryza - esenciální oleje ve spreji obsažené pomohou lepšímu dýchání, dezinfikují prostor a krásně voní. Můžete použít od 1 roku věku, stačí, když 1x stříknete do vzduchu v okolí batolete.

pro děti od dvou let

Alta Herba ze 14 bylin, Sirup Broncho , Sirup Gravedolen - jak jsem psala výše

Sprej na nachlazení Coryza – ten je vynikající, že pročistí vzduch kolem a lépe se dýchá. Eukalyptu globulu je v něm tak malé množství, že dětičky dráždit v žádném případě nemůže, ale má silné antibakteriální, antiseptické účinky. Máty peprné, tam zase kvůli obsahu mentolu je taky málo, tudíž dráždit nebude a pozitivní vliv na dýchací cesty je nemalý.

Olej do nosu Gravedolen nebo Gravedo pro děti – Gravedolen je na hustou, zelenou a zadní rýmu a Gravedo na normální rýmu. Oba oleje jsou unikátní v tom, že když bolí v krku, jak olej steče do krku, vydesinfikuje ho a je po bolesti.

Tinktura Tří hub je plná imunoglukanů a dalších látek podporujících imunitní systém a bere se buď jako hlavní tinktura na podporu imunity nebo jako doplňková tinktura, od podzimu do jara, v mezidobí, kdy se neberou Kouzelné kapky.

GRAVEDOLEN PRO DĚTI OD DVOU LET - OLEJ

GRAVEDO PRO DĚTI OD DVOU LET - OLEJ

STICK INHALÁTOR PRO DĚTI

Pokud už dítko umí nasát, taky používáme Stick inhalátor pro děti.

Broncho mast nebo Jezevčí mast na hrudník a záda v domácí vazelíně – ty u nás fakt nechybí celý rok, jsou geniální na takový ten noční kašel, kdy si lehnete a kašlete. No a s těmito mastmi si lehnete a do deseti minut spíte. My používáme Jezevce.

Kouzelné kapky – nasazuji ve vypjatých obdobích, jako je nástup do školy, vysoká nemocnost ve škole...

U dětí se tinktury dávkují takto: kapka na kilo na den, tzn. že pokud dítě váží 12 kg, je to 12 kapek na den – 12/3=4 kapky třikrát denně. (na etiketách to máme zobecněné, páč se tam tak dlouhý text nevejde.)

BRONCHO MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

JEZEVČÍ MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

KOUZELNÉ KAPKY TINKTURA

BYLINNÁ ČAJOVÁ SMĚS NA SUCHÝ KAŠEL

PRO NÁS, DOSPĚLÉ

Alta Herba ze 14 bylin, Sirup Broncho , Sirup Gravedolen - jak jsem psala výše

Sprej na nachlazení Coryza – ten je vynikající, že pročistí vzduch kolem a lépe se dýchá, už jsem také psala.

Olej do nosu Gravedolen nebo Gravedo s tea tree – opět, Gravedolen je na hustou, zelenou a zadní rýmu a Gravedo s tea tree na normální rýmu (Oba oleje jsou unikátní v tom, že když bolí v krku, jak olej steče do krku, vydesinfikuje ho a je po bolesti. Taky je dobré, že tenhle olej nevytváří závislost, jako běžné spreje z lékárny).

Já osobně jsem naprosto nadšená ze Stick inhalátor s tea tree.

GRAVEDO S TEA TREE - OLEJ

STICK INHALÁTOR S TEA TREE

Broncho mast nebo Jezevčí mast na hrudník a záda v domácí vazelíně – opět, ty u nás fakt nechybí celý rok, jsou geniální na takový ten noční kašel, kdy si lehnete a kašlete. No a s těmito mastmi si lehnete a do deseti minut spíte. My používáme Jezevce.

Kouzelné kapky – ako u dětí, vysoká nemocnost v práci, když se celkově necítím dobře...

 

BRONCHO MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

BRONCHO MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

JEZEVČÍ MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

JEZEVČÍ MAST NA HRUDNÍK A ZÁDA

KOUZELNÉ KAPKY TINKTURA

KOUZELNÉ KAPKY TINKTURA

BYLINNÁ ČAJOVÁ SMĚS NA SUCHÝ KAŠEL

BYLINNÁ ČAJOVÁ SMĚS NA SUCHÝ KAŠEL

A stejně jako u dětí, nějaký ten čaj dle aktuálního problému. Je to vždycky tak, že viróza začíná suchým kašlem a postupně se mění ve vlhký, produktivní kašel, tudíž já většinou na začátek dávám Čaj na suchý kašel a tinkturu Pertus a pak buď Čaj na akutní zánět průdušek a tinkturu Broncho. Čajů je tam spousta, tak jak píšu, dle aktuálních potíží.

Pokud se z nemoci fakt nemůžu dostat, já se od mala vcelku šapatně ze všeho dostávám, není k zahození ani tinktura Grippa na chřipku nebo tinktura Coryza na celkové nachlazení. Podstatné ale je, že už jsem 19 let neviděla antibiotika a náš Lukáš za svých 13 let antibiotika neměl ještě nikdy. :)

 

BYLINNÁ ČAJOVÁ SMĚS - AKUTNÍ ZÁNĚT PRŮDUŠEK

PRO TĚHULKY

Tady dejte pozor, čaje a tinktury s níže uvedenými bylinkami neužívejte.

Neužívat vůbec: blín černobíl, jalovec, jmelí, kafr, kokoška – pastuší tobolka, lékořice, pelyněk pravý, šalvěj, srdečník, petržel, medvědice, durman, hloh, kopytník evropský, máta polej (máta peprná se může)
Majoránka - tu neužívat ve větším množství
Rozmarýn - ten neužívat ve větším množství
Vlaštovičník - používat pouze zevně
Kontryhel - ten neužívat do třetího měsíce