Skip to main content

Ať už probíhá chřipková sezóna, nebo jsme z individuálních důvodů vystavení vyšší zátěži, posílení imunity by mělo patřit na samotných vrchol priorit. Ale jak toho můžeme dosáhnout přírodní cestou? V dnešním blogovém příspěvku se zaměříme na vytváření domácích bylinných léků, které mohou posílit vaši imunitu a pomoci vám zůstat zdravým.

Co je to imunita?

Imunita je obranný systém našeho těla, který nás chrání před škodlivými mikroorganismy, jako jsou bakterie a viry. Je tvořena buňkami a molekulami, které spolupracují na detekci a likvidaci cizích látek. Zdravý imunitní systém je základem našeho zdraví, a proto je důležité ho udržovat v dobrém stavu.

Byliny pro posílení imunity


Existuje mnoho bylin, které jsou známy svými imunita-posilujícími vlastnostmi. Zde je několik z nich, které můžete využít při vytváření domácích bylinných léků:

Echinacea: Tato bylina je známa svou schopností stimulovat imunitní systém a bojovat proti infekcím. Může se použít k výrobě čaje, tinktury, nebo se přidat do polévek a dalších pokrmů.

Zázvor: Zázvor je silný antioxidant a má protizánětlivé vlastnosti. Může se použít pro přípravu zázvorového čaje nebo se přidat do různých jídel pro zvýšení jejich nutriční hodnoty.

Schizandra: Schizandra je známá pro svou schopnost podporovat a posilovat imunitní systém. Obsahuje různé aktivní biologické látky, jako jsou lignany, flavonoidy a organické kyseliny, které mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Tyto látky pomáhají snižovat oxidativní stres a zánětlivé procesy v těle, což přispívá k podpoře imunitního procesu.

Pojďme si připravit domácí čaj pro posílení imunity


Vytvoření domácího bylinného léku může být jednoduché a zábavné.

Zde je jednoduchý recept na imunitu posilující čaj:

Ingredience:

  • 1 čajová lžička sušeného kořene echinacey
  • 1 kousek čerstvého kořene zázvoru (asi 2 cm)
  • 1 čajová lžička plodu schizandry
  • 1 lžička medu (volitelné)

Postup:

  1. Vložte sušenou echinaceu a zázvor do hrnce a přidejte 2 šálky vody.
  2. Přiveďte k varu a poté nechte na mírném ohni louhovat po dobu 5 minut.
  3. Vypněte oheň a přidejte schizandru. Nechte jí v čaji louhovat dalších 5 minut.
  4. Procedíte čaj a podle chuti přidáte lžičku medu.

Vaši imunitu posilující čaj je připraven!

Doporučujeme vypít 1-2 šálky tohoto čaje denně pro posílení imunity.

Báječné bylinky

Důležitá poznámka


Pamatujte, že byliny nejsou náhradou za zdravý životní styl. Pravidelné cvičení, zdravá strava bohatá na ovoce a zeleninu, dostatek spánku a snížení stresu jsou základními stavebními kameny zdravého imunitního systému.

Také je důležité si uvědomit, že některé byliny mohou interagovat s léky nebo mohou mít vedlejší účinky. Před začátkem užívání jakéhokoli bylinného doplňku se vždy poraďte se svým zdravotnickým odborníkem.

Doufáme, že vám tento blogový příspěvek poskytnul několik užitečných tipů, jak si připravit domácí bylinné léky pro posílení imunity.

Chcete si objednat profesionálně připravené bylinky na posílení imunity?


Bylinná směs imunitní systém

Imunitní systém

Bylinná směs imunitní systém - pro děti

Imunitní systém

Vitamínová bomba s rakytníkem, goji, arónií

Imunitní systém

Kouzelné kapky - tinktura

Imunitní systém