Skip to main content

Přišlo září a s ním i nástup dětí do škol a školek. Těšili jste se, že si po náročných prázdninách, kdy jste buď byli v jednom kuse doma s dětmi, nebo jste pro ně museli řešit nějaký program a zábavu, trochu odpočinete, a že o vaše ratolesti bude nejen postaráno, ale že si také budou hrát a vzdělávat se v kolektivu se svými vrstevníky. Po týdnu či dvou však přišlo vaše dítě domů s tím, že se necítí úplně dobře. Večer ho začalo bolet v krku a následující ráno mělo zvýšenou teplotu, kašlalo a smrkalo. A vám nezbylo nic jiného, než si vzít na dítě ošetřování, zůstat s ním doma a vzpomínat na prázdniny, kdy jste s ním mohli být aspoň venku. A aby toho nebylo málo, po pár dnech onemocníte ještě i vy a zbytek vaší rodiny.

Možná vám je tento scénář povědomý a určitě v tom nejste sami. Podobné věci zažívá mnoho jiných rodičů. Teplotní výkyvy a opětovné zařazení dětí do velkého kolektivu po podzimních virózách přímo volá. Děti v kolektivech jsou totiž k nachlazení, virózám a chřipkám daleko náchylnější. Abyste tomu předešli a prožili příjemný podzim bez zbytečných starostí, přinášíme vám dnes několik tipů, jak posílit imunitu vašich dětí.

Pohyb na čerstvém vzduchu


Zajistěte, aby vaše děti měly dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, protože je to jeden z pilířů správně fungujícího imunitního systému. Mnoho dětí tráví většinu volného času doma nebo u kamarádů u počítačových her a pohyb na čerstvém vzduchu jim zcela chybí. Malé děti můžete nechat vyběhat s dětmi ze sousedství před vašim domem, větším dětem nabídněte nějaký sport, který je zaujme a budou se mu věnovat pravidelně.

Dostatek spánku


Přestože se dostatek spánku mnohdy podceňuje, je potřeba zmínit, že i ten má velký vliv na správné fungování obranyschopnosti dětského organismu. Aby se dětem lépe spalo, zajistěte jim nejen vhodnou matraci, ale také dostatečně vyvětranou místnost s teplotou na noc kolem dvaceti stupňů. Minimálně dvě hodiny před spaním by neměly děti jíst těžká nestravitelná jídla, hrát počítačové hry nebo se dívat na televizi.
Děti pobyt v přírodě a pohyb
Děti zdravé potraviny

Kvalitní strava


Základem dětského jídelníčku by měla být vyvážená a kvalitní strava s dostatkem vitamínů a minerálů, a to nejen v choulostivém podzimním a zimním období. V každodenním jídelníčku by nemělo chybět ovoce, zelenina a také vláknina. K večeři můžete dětem připravovat hutné zeleninové polévky, které nejenže obsahují vhodné živiny, ale také organismus příjemně zahřejí.
Děti zdravé potraviny

Přednosti přírodních produktů


Skvělým pomocníkem jsou i léčivé bylinky, které přispívají k lepší imunitě a k odolnějšímu organismu. Věděli to už naši předkové, kteří si léčivé rostliny pěstovali na svých bylinkových zahrádkách. Bylinky v podobě tinktur, kapek či sirupů mají jednu velkou výhodu. Jsou vhodné nejen pro děti, které navštěvují předškolní či školní zařízení, ale i pro jejich rodiče. Díky tomu, že nebudete muset pro každého člena vaší rodiny kupovat léčivé preparáty zvlášť, také výrazně ušetříte. Což může být v dnešní době velmi příjemným bonusem.
Báječné bylinky

Kouzelné kapky - bylinná tinktura


Kouzelné kapky v podobě bylinné tinktury dokáží nejen posílit imunitní systém, ale také zvýšit obranyschopnost a odolnost dětského organismu. Tinktury obsahují bylinky, které mají protizánětlivé, antibakteriální a antivirové účinky a také přispívají k normální funkci horních dýchacích cest. Ideální doba pro užívání bylinných tinktur je nárazově během zvýšené zátěže organismu a také při jeho rekonvalescenci. Tinktury můžete samozřejmě užívat i preventivně v náročnějším období, jakým je právě nástup dětí do školek a škol. Preventivní kůru doporučujeme zařadit dvakrát až třikrát ročně.

KOUZELNÉ KAPKY TINKTURA

ALTA HERBA - SIRUP ZE 14 BYLIN

Alta Herba sirup ze 14 bylin


Jedná se o sirup připravený ze čtrnácti bylin, které přispívají k boji s nachlazením, pomáhají při kašli u zánětů horních i dolních dýchacích cest, pomáhají snižovat teplotu při horečnatých stavech a také posilují obranyschopnost organismu. Součástí této unikátní receptury je kombinace bylinek jako je tymián obecný, šípek, šalvěj lékařská, dobromysl obecná, fenykl obecný, třapatka nachová, majoránka obecná, mateřídouška zahradní či černý bez. Velkou výhodou sirupů od Alta Herba je i jejich vynikající chuť, díky které nemusíte sirup dětem nutit, či jim ho tajně podsouvat na lžičce s jinými potravinami. Děti se totiž na pravidelné užívání tohoto sirupu doslova těší, což se bohužel o mnoha podobných přípravcích nedá říct. Při nachlazení ho dávejte dětem nárazově několikrát denně, pro preventivní posílení obranyschopnosti dětského organismu stačí od jara do podzimu jednou denně.

ALTA HERBA - SIRUP ZE 14 BYLIN

Další užitečné přírodní produkty


Skvělou volbou, jak podpořit imunitní systém, je i Bylinná směs imunitní systém v podobě čaje, která obsahuje rakytník řešetlákový, ginko bilobu, meduňku lékařskou, šalvěj lékařskou, tymián obecný, mátu peprnou, kopřivu dvoudomou, plod šípku, zelený čaj, třapatku nachovou a voňavku winterovu. Tento čaj můžete užívat dle potřeby. Stačí, když v půl litru vody vylouhujete dvě polévkové lžíce směsi po dobu deseti minut. Další možností je Bylinná směs imunitní systém – pro děti nebo Vitamínová bomba s rakytníkem, goji, arónií… pro děti od 1 roku i dospělé.

A nyní už se podzimu nemusíte obávat.

Bylinná směs imunitní systém - pro děti

Bylinná směs imunitní systém

Vitamínová bomba s rakytníkem, goji, arónií... pro děti od 1 roku i dospělé